stockholm centralstation

jag är allvarlig nu, jag ska sluta gena i tunnelbanan när jag är med Marcus "Hårfluffet" Nilsson. vi var i stan för en vecka sedan, hoppade ur en tunnelbanevagn som då spärrades av poliser som stod vid varje ingång. vi blev lagom nervösa men kom snabbt över det. idag, för ungefär en timme sedan exakt, genade vi återigen mellan sergels torg och centralstationen för att det regnade ute. vad händer? två väktare går ner i rulltrappan vi står i, där står ett tåg still med poliser utanför varje dörr i en vagn, helt plötsligt drar en polis vapen och folk börjar springa. vi hakar på och var lagom paranoida efteråt. vi åkte upp i rulltrappan, fler poliser skrek "polis" och sprang. nu, väl hemma, står det ingenstans om vad som hänt. jag vill ju veta. fan.

det här är en rubrik

två dagar in på andra ring och jag älskar redan detta år. schemaändring för femtioelfte gången. kommer hata måndagar (naturkunskap b, tyska steg 2, matematik b, engelska b), men jag har för övrigt ett helt underbart schema. dessutom så är iriana borta och vi har irene som både coach och naturkunskapslärare nu (hallelujah!!!!!) och tack vare schemaändringen så har vi lyckats få två sovmornar'.

på tisdag är det temadag och beatrice ask kommer till skolan. tyvärr har jag valt bort moderaterna men hoppas på att stöta på henne i korridoren för lite smisk. jag är livrädd på riktigt för KD's valkampanjs-skyltar och mitt parti heter projekt sverige för er som bryr er.

idag var det raggarfestival vid vegabaren. imorgon ska jag skälla ut politiker med fluffet. grattis till bröllopet måste jag väl även smälla in, ni är ju min kommande svärfamilj.

vi går i andra ring men vi fattar (fortfarande) ingenting



idag var det skola. jag och amanda vaknade, åt, fixade oss, väntade, gick till tåget, åkte tåget, gick av tåget, gick till skolan. vi hade lite snabb coachtid, fick nytt SL-kort, åt lunch med tre fina flickor, hade tyska med en av de fina flickorna, hade lite rast, sista lektionen var samhällskunskap b och vi fick gå efter knappt tio minuter. väldigt fint. ettorna är jättesmå, minimongo går på vår skola, den nya killen måste avsky oss och vår coach kan knappt svenska. dessutom är david borta och vi har iriana imorgon.

igår var jag, amanda, mommy och fjollis på utomhusteater vid rudan för övrigt. vi såg på "panik i pusshagen" som bara var okej, men den var väldigt kul. L.G in my heart. mördarsniglar har fått en helt ny innerbörd och tanten med tofs på huvudet var söt. men. utomhusteater är inte okej när det är sommar. har tusen myggbett som kliar och är röda över hela benen. mums.

"Du skola icket ha min dotter som knullkompis"

ordbajseri.

söndag: hårfluffet. farsta. tunnelbana. stockholm innerstad. färgglada jeans. färgpennor. polacker i rulltrappan. lagerhaus. H&M. fiberpennor. halvtimmesväntan.
måndag: amanda. stockholm innerstad. brownie with ice cream. fyra H&M. jordbro. rött hår. brunt hår. tre citroner. två påsar popcorn. fanta pineapple. mitt liv som popstjärna. en prinsessas dagbok. the hangover. sängkompis.
tisdag: vakna. smoothie. tv. subway. tåg. bada. byta förlovningsring.
(onsdag: amanda. teater. torsdag: börja tvåan)


hairless goes speechless



- jag har klippt mig. det är kort och just nu har jag tuppkam bara för att jag kan.
- på måndag kommer mongo hit. vi ska färga håret, äta citron och titta på knäppa filmer.
- på måndag ska jag även shoppa. mycket. awesome
- imorgon är det lördag och min fina kommun har "haningedagen". jag säljer sockervadd där då.
- om bara sex dagar börjar skolan igen.

i'm with stupid --->

jag är omringad av idiotiska människor som är väldigt fina på något skum sätt.
mamma: fick precis ett sms av min kära mor med texten "jag ska rösta på lars ohly! han åker pendeltåg :D" fint mamma. bra att du prioriterar.
amanda: lilla sötnos. fatta. du har fått en läxa som går ut på att du ska lära dig peta dig själv i ögonvitan utan att blinka. mongo.
tiffany: du är från borås.

själv blev jag (och amanda) stalkade idag. på det härliga sättet att en gammal kompis hoppade på samma tåg med sin vän. han själv hoppade av vid t-centralen medan kompisen satt kvar på tåget med oss för att sedan hoppa av en station senare och åka in mot stan igen. jag känner mig populär. allt trubbel för mig. och ja. hoho.

you're okay in my book

så nu funderar jag på detaljer till den där photoshoot'en jag vill ha so badly med amanda. jag behöver knäppa strumpbyxor (eller ja. mer knäppa), ännu knäppare glasögon, rädisor och massor av korkar och kapsyler. och en slips i silver+blått. luna lovegood is my female hero liksom.

förresten; amanda. filmade du något på konserten? tänkte, jag tror jag får tillbaka min dator snart. ska ge dig mitt usb minne då så får du tanka den full med bilder och sånt sen. typ från konserten och min födelsedag och sånt. det vore lite finfint you see.

och den här förtjusande bilden är tagen av amanda (jävla tjat om den bruden). i februari.
"vart försvann elin?!" "jag är osynlig!" som harry potter. åhåhåh

skolan börjar snart. jag var väldigt pepp förut, nu vill jag bara ha mer ledigt. men samtidigt. spinningsrummet och alla förtjusande människor minus iriana. känns som att det skulle kunna bli lyckat i alla fall. dessutom så har jag snart råd till kamerakaj, så då kanske året blir ännu lite bättre. och så får jag hoppas på att rom 2011 blir av.

jag skriver lite bara för att fylla ut lite, så ni vet. men. jag har ju faktiskt ett dilemma. tjejjouren tyckte jag kunde skriva något igen. augustis tema är makt. jag vet inte vad jag ska skriva om. känns inte okej att dra upp vissa saker så jag känner mig lite fast. men nu plingade pizzan klar så nu slipper ni mig. au revoir.


ps.

kan inte riktigt släppa att jag i torsdags stod och hoppade till "små grodorna" i rågsved och att harry and the potters var bandet som spelade låten. åh.

harry and the potters

idag var det harry and the potters konsert. åkte till stan, träffade amanda, fixade burger king mat, åkte tunnelbana, åt, åkte tillbaka till stan, kissade, tillbaka till rågsved, köa, köa, köa, "jesus kommer återvända idag!!!!", köa, in, köa, proper use of a rubber duck, HARRY AND THE POTTERS. det var den absolut bästa konserten jag någonsin vart på, och här är några bidragande faktorer:

1. början på deras spelning var i mitten av "dansgolvet". hela publiken runt. vi hade en triwizard tournament
2. jävla drag när de väl kom upp på scen. aldrig skrikit så högt det var så fintfintfint
3. halva konserten var mest ljud såsom "mjau", "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH", "hell yeah!", "AAAOOOOO" och andra random awesome ljudeffekter som varulvar, ugglor och glada stockholmare kan åstakomma
4. hela publiken fick gå upp på scen och dansa
5. all allsång. hopp. dans. skrik
6. han tog på mig, två gånger! och så ramlade han fan in i mig lite på slutet
7. "hagrid är rolig att krama, hagrid är full av kärlek, men fastna inte i hagrids skägg AAAAAAAAAAH
8. en pojke från skolan filmade en smått trött elin och amanda efter med svetten rinnandes
9. "kolla mina muskler!!!!!"
10. asså. harry and the potters.


och lite såhär såg det ut (observera att bandet är engelskt!)


The Elin for Stadsminister 2014



så, jag har ju bestämt mig för att starta ett politiskt parti som ska göra mig till stadsminister år 2014. det hela började som ett skämt men på något sätt så blev Marcus Nilsson min andreman och helt plötsligt blev allt jätteseriöst. Jag tänkte i alla fall punkta upp lite av sakerna som vi står för:

1. Jag tycker fortfarande att alla ska heta Elin men att jag ska vara The Elin, som huvudguden av något slag och alla ska dyrka mig. Marcus har ännu inte yttrat sig om detta (för jag har inte erkänt detta än) men om några dagar får ni ett klart besked.

2. Jämställdheten har vart viktigast för oss, eller ja; för mig. Marcus skiter jag i egentligen, han är bara med i mitt parti för annars skulle han skaffa sig ett eget och då har ju jag fler motståndare = dåligt. I alla fall. Jämställdheten. Jag tycker att vi först ska intala alla tjockisgubbar i skinnfortölj att de är äckliga och att det är de med sina välvalda meningar såsom "kvinnor kan men vill inte" som sätter stopp för oss. När det är klart ska alla löner bli lika för samma utförda arbete, anställningspapper och  CV'n ska inte innehålla namn eller kön utan man får lära sig att gå efter bästa merit. Feminism ska ingå i lärokursen när man pratar om politiska ideologier, genus bör det pratas mer om i skolan och ska barnen ha leksaksspis på dagis så ska de även ha andra saker som har med hemmet att göra. OCh BR katalogerna måste sluta ha rosa bakgrund på flicksakern och blå på pojksakerna - inte okej!

3. Både jag och Marcus är helt emot Euro av den simpla anledningen att allt kommer bli dyrare. Jag vill även ha tillbaka femtioöingen av exakt samma anledning.

4. Betygen ska inte sättas från tidigare ålder/klass. Barnen kommer att bli pressade av tanken på betyg och i så ung ålder klarar man inte av det. Stressen inför prov är redan stor, man ska inte behöva oroa sig för att bli betygssatt också som sjuåring. Omdömen är helt okej från tidigt ålder då detta ger eleven en chans att vara med och se hur det går, sätta upp egna mål och få hjälp. Men inga betyg.

5. Vi är emot förslaget (som kan bli lag) på att föräldrar till stökiga elever måste sitta med dem en dag i skolan. Att tvinga föräldrar är aldrig en bra sak även om det låter fint och enkelt. Man kan inte tvinga någon att vara borta från sitt jobb för att barnet är stökigt. Istället vill vi ge lärarna mer makt i sitt eget klassrum. Idag får de egentligen inte ens slänga ut någon ur klassrummet, och så ska det inte vara. Straff ska finnas, men ingen annan ska behöva drabbas.

6. Jag är fortfarande helt inne i banan-idén. Hur coolt vore det inte om allt betalades i bananer? Awesome! Och helt plötsligt skulle Afrika vara det rikaste landet i världen och så vips skulle det blir lite bättre där. Det låter rasistiskt men det var inte så det menades. Det hela var en skämtgrejj i skolan som vidareutvecklades. Helt perfekt vore det i alla fall om världens ekonomi egentligen var bananer.

7. Jag vill ha bort Monarkin, det vill inte herr Nilsson (HAHA!). Så vi beslutade oss för att helt enkelt ha kvar dem, men de kommer varken ha makt, pengar eller rätten att åka utomlands för att göra reklam för Sverige. Det sistnämda är mitt eget förslag dock.

8. Det här är inte rätt om vi ska titta från punkt 2, men det är inte mer än rättvist kom vi båda fram till: Alla kvinnor i viss ålder ska få hundra kronor extra varje månad av den enkla anledningen att vår röda vecka varje månad kostar pengar. Och inte till smink, godis eller så, utan till tamponger och bindor. Detta är inget vi kan bli av med bara sådär, och då är det inte rätt att vi ska ha mindre pengar för att köpa två paket bindor i månaden. Så, det får staten betala. Det får börja när kvinnan kommer i puberteten och avslutas i klimakteriet. Möjligtvis mellan åldern 13-55, på ett ungefär.

9. Kondomer ska vara gratis. Det är viktigt idag att människor inser allvaret i att skydda sig och många är inte villiga att betala pengar för lite gummi, och antalet könsjukdomar blir bara större för varje år. Hur svårt är det då att göra kondomen gratis? Posta dem i brevlådan dessutom eller nåt, eller sluta tro att allt som har med sex att göra är tabu. Skärp er! Vi lever fan på 2000talet.

10. Kollektivtrafiken ska vara betydligt billigare. Maxpriset för ett månadskort utan reducerat pris ska vara hälften av vad det är idag. Det är inte okej att betala hutlösa priser för att kunna ta sig framåt i landet. Gratis vill vi dock inte att det ska vara, för då blir skatten ännu högre för att pengarna ska rulla in på ett annat sätt och vi vill ändå försöka hålla skatten på en okej nivå. Allra helst vill vi införa att det kostar tjugo kronor att åka vart som helst inom Stockholms gränser igen - vi jobbar på det.


jag kan också härmas

Fyra ställen jag bott på:
01. jordbro
02. mormors spökhus i croatien
03. skabbig lägenhet i ungern
04. olika bilar

Fyra TV-program jag älskar att titta på:
01. Skins
02. How I Met Your Mother
03. Cougar Town
04. Greys Anatomy

Fyra platser utomlands jag har semestrat på:
01. Ungern
02. Croatien
03. SKÅNE : D
04. genomresor såsom i tyskland, polen, tjeckien, slovakien, österrike osv

Fyra favorit-maträtter:
01. Sushi
02. Pasta Carbonara
03. Melonglass
04. Popcorn

Fyra viktiga vänner:
01. Amanda
02. Tiffany
03. Sara
04. Elinn
(finns ingen ordning på er egentligen. no worries)

Fyra låtar jag gillar:
01. club dinosaur - cartwall
02. so nice so smart - kimya dawson
03. sweet dispisition - the temper trap
04. i'm shakin'- rooney

Fyra favoritämnen i skolan
01. Kultur&Idéhistoria
02. Svenska
03. Religion
04. Samhälle

Fyra kroppsdelar jag gillar:
01. Rygg
02. Underarmar
03. Nyckelben
04. Halsgrop

Fyra saker jag ska göra innan jag dör:
01. Tågluff i Europa (Holland, Italien, Frankrike, Grekland!)
02. Hångla mera
03. Leva i England
04. Få ut en bok eller två

Fyra länder jag skulle vilja resa till:
01. England
02. Nya Zeeland
03. Franrike
04. Holland

Fyra bra egenskaper med mig:
01. awesome
02. konstant glad (i stort sätt)
03. lojal
04. färgglad

Fyra skådespelare jag gillar:
01. Ellen Page
02. Seth Rogen
03. Kirsten Dunst
04. Joseph Gordon-Lewitt

Fyra filmer jag kan se om och om igen:
01. Amelie from Montmartre
02. Inglourious Basterds
03. Pocahontas
04. The Hangover

Fyra bästa böckerna:
01. Harry Potter serien.
02. No one belongs here more than you - Mirany July
03. Ett Ufo Gör Entré - Jonas Gardell
04. Norweigan Wood - Haruki Murakami

Fyra saker jag önskar att jag kunde:
01. Köra bil
02. Redigera bilder helt mästerligt
03. Se under vatten utan fåniga brillor
04. Komma i mina kläder i size 36.


if you wanna have a good time: just give me a call


"tony. färgerna kommer kosta runt fyrahundrafemtion kronor!"
"
ok. kolla lådan vid datan"

kaching! så enkelt var det och nu är min affärsplan igång. jag ska alltså köpa ansiktsfärger och en startbok och klottra lite i ansiktet på små barn för en tjuga. färgen kommer räcka till ungefär hundra ansikten, till en början, det blir pengar. hej kaj. så, boka mig! jag är bra för dina barn och helt okej för din ekonomi.

we no speak americano

jag tror lampan här går snart, den blinkar något förfärligt till och från tack vare ovädret utanför. blixt, åska, storm. det är så otroligt fint att titta ut genom fönstret och inte riktigt se något alls förutom ett snabbt sken då och då som lyser upp världen utanför. regnet smattrar mot fönstren och min syster snarkar i soffan.

jag har skrivit en hel del på en av krönikorna jag håller på med för tillfället, den om att göra slut. på något sätt är jag en usel krönikör, för jag går ju inte alls hårt in på något viktigt, utan snarare om sådant som gör ontontont och som är fintfintfint. men det känns ändå bra. måste förbättra texten till tusen nu, få lite feedback av frivilliga och skriva mer.

för övrigt så är det här min nya hårfärg; lilarödgråbrundassig med rosa kvarstående slingor. det är inte helt underbart, men; igår (när jag färgade det och det stod på kartongen jag snodde av mamma att det skulle bli "skandinaviskt blont") hatade jag det, idag står jag ut med det. vem vet? imorgon kanske jag älskar det helt magiskt! 

I WANT TO BUY-LIST:
1. Mormor-shortsen från H&M
2. De underbara blå nätstrumpbyxorna från H&M
3. De svartvitarutiga strumpbyxorna från Monki
4. Tyg till puffiga kjolar (marinblått, svart & rött)
5. Mascara


steget efter handledspoesi


idag är det fredag, det känns som söndag. dött. jag hade en svartsminkad mamma med låtsasdreads (som jag fixade med för mycket hårspray och fritid) och en rosahårig lillasyster som pratade piercingar idag. sistnämnda person frågade nervöst om hon fick följa med till biblioteket idag och sedan såg vi och lillebror på det regnar köttbullar, åt soppa och drack hemmagjord cola.

jag skriver krönikor om att göra slut, om pojkar och sånt som känns elinigt på en okej nivå. planen är att skriva ett tjugotal, välja ut de finaste och skicka in till så många tidningar så man inte kan räkna det. jag ska bli krönikör. vänta bara och se.

åh. och idag har jag och de två mini-elin'sarna här hemma dansar till "waka waka" i alldeles för många minuter när bohem-gamlingarna drog på sonispheres förfest i kungsträdgården. fint. men åh. taktkänslan existerar inte på pojken, flickan har för mycket energi och jag är awesome om jag får säga det själv.

för övrigt, här är personen som tagit bilden.


a very potter musical


hej jag heter elin, anställ mig

jag har bestämt mig för att bli vuxen. prat om övningskörning, andra året på gymnasiet och nu: jakten på jobb som krönikör. jag är alldeles för envis för att ge upp nu när jag börjat. mejlar kända krönikörer jag gillar och frågar varför de är så mycket bättre än mig och om det verkligen är så enkelt att ett nej från en redaktör alltid är ett nej. jag får svar, blir glad, hittar mig själv. "skriv en presentation av vem du är, vad du gör och några texter".

"hej. jag heter elin. jag skriver. mycket och ofta. gärna om sånt som pirrar i magen, om hud, hångel, pojkar, kärlek, blandband, vhs'filmer, sånt mellan lakan och om det där som gör att man ler lite extra och som gör så skrattrynkorna borrar sig djupt in i huden, typ harry potter och tunnelbanor. anställ mig. jag jobbar billigt eftersom jag tar vad jag får. tack på förhand".

nej riktigt så kommer det nog inte gå till. i alla fall inte de sista tre meningarna. fanfanfan.

 


inga nazister på våra gator, fram med alla bögar och flator












31 juli - pride

♥ rosa elin. grön amanda. cheeseburger tiffany. glada tanter. vinkande barn. bibelsnack. burger king. zinkensdam. tanto. ingen blondinbella. tiffany fick skäll av thomas som egentligen var simon. vattenbrist. ont exakt överallt. YMCA. de där låtarna ingen kunde. fotografer. bli filmad. dansen. Fuck You. regnbågar. skrik. sjunga. hoppa. gå. promenera konstant lite för länge. wonder womans. uppstoppade BH'ar. 60åriga gubbar med världens snyggaste ben. nazistdemonstranter. "inga nazister på våra gator, fram med alla bögar och flator". sl delade ut gratis juice. trosor som skaver på helt fel ställen. det rosa i mitt hår vägrar gå ut. att hitta en sovställning som inte gör ont var omöjligt. få vatten av hon den där söta. killen på flaket med "kim" på armen. Hero. Cara Mia. I Want To Break Free. California Girls. Bohemian Rapsody. Manboy. den där orkestern bakom oss. såpbubbelmaskinen. rökmaskinen. stockholm ler och vinkar. awesome. ♥

ps. både gudrun schyman & mona sahlin sa hej till oss. fast. amanda sa hej först till förstnämnda, så det räknas kanske inte. fan.

RSS 2.0