NÅGONTINGSOMBEHÖVERNÅGOT / INGETSOMBEHÖVERLÄSAS

när jag var liten så tyckte jag jättemycket om att höra mormor berätta om hur hon träffade dado.
hon hade gått till puben i jordbro som vanligt, för att äta. och så hade det stått en ny kille där. mormor, som kände chefen, fick höra att han undkommit kriget i dåvarande jugoslavien. någon dag senare stod han där, utanför dörren, i förkläde och med blommor. han gav dem till henne och återgick till jobbet. sedan. . så var det de två. och hon lärde honom svenska genom att spela alfapet och han hade fortfarande svårt för vissa ord fram till förra veckan.
så otroligt fint. 

när jag var liten skulle jag spela fia med knuff med dado, och jag var precis på väg att vinna när han puttade bort min sista gubbe. och jag, fyra år, blev jättearg och skrek att det inte var roligt. 
agnes, vad betyder roligt?
det betyder kul.
sedan dess, fram till tre veckor sedan, fick jag varje gång jag träffade honom höra historien om hur "det är inte loooooliiiigt"

när jag var nio så åkte jag med mormor och dado till croatien. vi bodde på ett sunkigt hotell precis vid stranden och med dados ena bror nedanför. vi åt frukt och glass hela dagarna och badade i de saltaste av de salta vattnen. en dag blev det meterhöga vågor som slog in mot stranden. utan överdrift nu, men de var närmare fyra meter. det var dock helt vanligt och ofarligt, men lite läskigt eftersom man slungades tillbaka och hela stranden var täckt av sten. dado och jag hoppade i vågorna i flera timmar bara för att vi kunde. 
senare, samma dag, började det regna. man skulle ta en stentrappa upp till vägen till vårt hotell, men det regnade så mycket att man kunde inte gå i trappan för regnet tog med en ner. så vi fick sitta där och prata i en evighet. 

sommaren tvåtusennio blev jag frågad om jag ville följa med till croatien igen. jag sa ja, eftersom vi inte visste hur länge dado skulle leva. det var nämligen så att mormor och dado hade ett hus i croatien nu, sedan några år tillbaka. och de åkte dit varje år, oftast på hösten. i alla fall, året innan, alltså år tvåtusenåtta, hade dado börjat kissa blod. han gick till flera läkare i sverige under en rätt lång period, men ingen såg något fel på honom. de åkte till croatien den sommaren och han fick panik en dag när han blödde jättemycket. läkarna i croatien meddelande på en gång att han hade sex knytnävsstora tumörer i hela urinröret och de fick åka akutflygplan hem till sverige för operation. han klarade sig fint på medicinerna efteråt, men vi visste att när han dog så skulle det vara på grund av cancern. därför, när jag tillfrågades att följa med, sa jag ja. tänk om det vore sist sommaren med honom i livet? tänk om jag missade det? aldrig! vi åkte dit i en månad och levde livet i deras hus och på kusten. efter resan började dado bli sämre. 

han spenderade mer tid på sjukhus, fick mer mediciner och slutade helt plötsligt att jobba. han blev sjukskriven och till och från blev han felmedicinerad och vi trodde han skulle dö. en gång satt han på soffan samma dag som han kom hem från sjukhuset, och han tittade på oss, men vi såg att han inte såg oss. han hörde oss inte. förstod oss inte. han ville köra bil sa han, vi sa okej, om du hittar nycklarna. mormor hade gömt nycklarna och han hittade dem aldrig. han skulle ha kört ihjäl sig den natten annars, eller någon annan. 
så, för ungefär en månad sedan åkte han in på sjukhuset igen och läkarna sa att han troligvis inte klarar sig länge till. han låg kvar på sjukhuset i några dagar, sedan bad han om att få åka hem. han ville vara hemma sin sista tid. två av hans tre bröder flög till sverige, ena under en veckas tid och den andra är fortfarande kvar, han åker imorgon. för snart tre veckor sedan hälsade läkaren att dado skulle ha två, max tre veckor på sig att leva. dado blev en sjuk gammal man och gick från att väga hundratio kilo, precis som alltid, till precis under sjuttio. han var sjuk, gjord av skinn och ben och man bröt ihop bara av att titta på honom. 
mormor hade ringt läkaren i lördags, för han hade börjat rossla i sömnen.
oroa dig inte, det är bara för att vi tagit bort droppet och han bara får i sig socker nu.
okej sa hon, men hon visste. hon förstod. i söndags ringde hon mamma och sa att dado skulle dö under dagen, hon tyckte att hon hörde det på rosslingarna. och så blev det.

dado dog, i söndags. femtiosju år gammal. på grund av cancer.
meningen med texten var nog mest för att slippa tänka, lämna det bakom mig och entra nästa år som hel och ren. och folk hälsar att han får det bättre nu, i livet efter detta. klart han får det bättre nu, gubben dog ju i smärtor. men det är inte tack vare denna gud ni hälsar ska ta hand om honom. fanns gud skulle väl inte en god människa dö i sjukdom? eller?

MISCHIEF/COMING




om sex månader är jag arton. herregud.

IKNOWEXACTLYWHATIWANT / ANDWHOIWANTTOBE

(idag var jag och jobbade med mormor. hela arbetsplatsen hade fått mejl om att dado dött och deras flagga hade vart på halvstång i måndags. fint till tusen. folk kom fram och kramades och mormor orkade inte säga nej och bröt ihop på tåget hem. som tröst i all sorg snodde vi choklad från människors kontor, en hel icakasse med äpplen som vi glömde kvar i hennes tvättstuga och åt chokladbollar. hujedamig!)

för övrigt överlever jag genom att läsa den rosa boken flera gången dagligen, ge testnamn till min silverkronhjort, shoppa upp pengar jag verkligen inte alls har, köpa nagellack med kluriga namn (typ spendig cash with carl, tänkte du att den var blå då?), äta apelsin, dricka julmust och te och nu är värmen tillbaka. äntligen.

för övrigt ska jag samla alla tårar och dricka upp dem, för så gjorde en ledsen människa i en film en gång.

THISISWHATBEINGINLOVEISLIKE

såhär är den känslan.

-

i vårt kök är det 14,6grader.
i mitt rum är det nog knappt tio.
på riktigt.
två tummar uppför att alla element på vår gata är trasiga.

OCHSÅVARVÄNTANÖVER

Jozo Blazevic, 14/9-1953-26/12-2010. ♥

NEWYORKILOVEYOU

finare än "paris je t'aime", absolut. åhåhåhåh.

PARISJET'AIME

en film om kärlek, och paris. vill erkänna att under tittandet kändes den seg och rätt jobbig, men ack så fin den var.

JAMES/POSSIBLEMORON/COOK


CHRISTMAS/DECORATION

bilder från igår. lillebror, lillasyster, styvpappa, bordsdekoration för dagens julafton.

THEDOGDAYS/AREOVER

spellistan som pumpas på rätt fint här hemma: thedogdaysareover.

KOLLEKTIVTJÄVLASJÄLVMORD

till skolan: inga problem
från skolan: en försening på två minuter. helt okej.
till farmor: tåget skulle komma 17:43, kom istället 18:21 (jag trodde den som gick 13 över skulle gå, så här var det okej). satte mig på tåget när det rullade in. kallt. vi stod still. vi rullade. sen. . stannade vi. överallt, hela tiden. ett spår var öppet för både södergående och norrgående tåg, alltså var det kaotisk tågkö. ingen information fick vi, förutom att det var tågkö, och det känns som att vi fattat det. vi blev hänvisade till andra metoder att ta oss till stan i årstaberg (som vi stod fast vid i tjugo minuter). jag vågade inte chansa på att ta tvärbanan och tunnelbanan och kände inte att det var okej att kräva min taxi. där satt jag. som ett spån. och så hälsar de att tåget kanske tas ur tafik vid stockholm central. vi rullar i alla fall vidare och tåget går som det ska. tågresan som skulle tagit 30 minuter tog 90 minuter och jag var hos farmor en timme senare än planerat.
från farmor: tåget skulle gå 23:13. vid 23:20 ropade de ut att västerhaningetåget stod på centralen. fan tänkte jag och hoppade på södertälje tåget och klev av vid centralen för att stressa på mitt tåg. då plingade det till och det stod att mitt tåg skulle avgå 00:24. exakt en timme senare alltså. fanfanfanfanfan. tåget började rulla 23:30 i alla fall men vi fick ingen information alls. hemma prick 00:00.



hej sl, jag hatar dig. 
hej alliansen, vadå "tågkaoset finns inte"?
hej ni som testar tåg, ni fattade väl att det var passagerartåg ni testade och att det funkar inte att bara cirkulera med tåget, dörrarna ska öppnas också. 
hej, jag är köldskadad, mordisk och har pms och vet var din brevlåda bor.

WHENLOVE/GOESYOURWAY

l:"men hur gillar du mig då?"
e:"eh. jag vet inte. jag gillar dig så som man kan säga att jag "har känslor för dig", men det stämmer delvis. jag vill bara vara kompis med dig dock. så strunta i resten. vi är kompisar, inget mer, det ska vi inte förstöra"
l:"okej. men så du vet, jag gillar bara dig som en vän..."
e:"det här är nog enda gången du kan säga så till en tjej utan att hon blir ledsen, utan bara lättad. "


HALVAGYMNASIETIDEN/HARGÅTT


AREYOUSATISFIED?

I was pulling out my hair
The day I got the deal
Chemically calm
Was I meant to feel happy
that my life was just about to change
One life pretending to be
The cow who got the cream
Oh, everybody said
"Marina is a dreamer"
People like to tell you
What you're gonna be
It's not my problem if you don't see what I see
And I do not give a damn if you don't believe
My problem its my problem
That I never am happy
It's my problem, it's my problem
On how fast I will succeed
Are you satisfied with an average life ?
Do I need to lie to make my way in life ?
High achiever don't you see
Baby, nothing comes for free
They say I'm a control freak
Driven a greed to succeed
Nobody can stop me
Cause it's my problem
If I want to pack up and run away
It's my business if I feel the need to
Smoke and drink and sway
It's my problem, it's my problem
If I feel the need to hide
And it's my problem if I have no friends
And feel I want to die
Are you satisfied with an average life ?
Do I need to lie to make my way in life ?
Are you satisfied with an average life ?
Do I need to lie to make my way in life ?
Are you satisfied with an easy ride ?
Once you cross the line
Will you be satisfied?
Sad inside ... in this life ... Unsatisfied, praying
Sad inside ... in this life ... Unsatisfied, waiting
Are you satisfied with an average life
Do I need to lie to make my way in life
Are you satisfied with an easy ride
Once you cross the line
Will you be satisfied?
Are you satisfied? (x8)
I was pulling out my hair, the day I got the deal, chemically calm, was I meant to feel happy that my life was just about to change, one life pretending to be, the cow who got the cream oh, everybody said "Marina elin is a dreamer", people like to tell you, what you're gonna be it's not my problem if you don't see what I see, and I do not give a damn if you don't believe, my problem its my problem, that I never am happy, it's my problem, it's my problem, on how fast I will succeed, are you satisfied with an average life ? do I need to lie to make my way in life ?
high achiever don't you see, baby, nothing comes for free, they say I'm a control freak, driven a greed to succeed
nobody can stop me, cause it's my problem if I want to pack up and run away it's my business if I feel the need to smoke and drink and sway, it's my problem, it's my problem, if I feel the need to hide, and it's my problem if I have no friends, and feel I want to die, are you satisfied with an average life ? do I need to lie to make my way in life ? are you satisfied with an easy ride ? once you cross the line, will you be satisfied? sad inside, in this life, unsatisfied, praying, are you satisfied?

feelingtouchingholding


-

världen raserades nyss. herregud.

IKNOWEXACTLYWHATIWANT


showme/someskillz


idag hade emma cheerleading-uppvisning. (skitungen själv syns hjulandes på bild två. inga mer bilder togs då jag filmade deras uppvisning). det var fint. väldigt fint. det märks verkligen att i sverige håller man på med cheerleading för att det är kul, i usa håller man på med cheerleading för att man är snygg.

THISISPRETTY

1. hundar som är kära.
2. pojkar som är kära.
3. glass!
4. dinosaurier som är kära (made by me)
5. apelsinskal är inte så gott som det låter
6. att fotografera mot skolans yttest färgglada väggar
7. paparazzifotografering
8. julmust!
9. att hångla med sin egna spegelbild
10. som sagt; apelsinskal = inte nomnom
11. william!
12. spoon-contest
13. stirrleken
14. kaka!
15. att leka med sig själv på de rätta sätten
16. att gömma sig i skolan
17. att göra dumma miner när man äter
18. att få glass i skolan
19. kära flickor
20. att bokstavera saker

N O M N O M N O M


ALLTSOMFUNGERARI/ENTRASIGVÄRLD

Linje 13 nittionittioåtta
Soffan är silvertejpad men drömmen kommer att hålla
Follen är ljummen, femma meto i strumpan.
Bromsar blixtrar i mörker och hjärtat bultar mot bröstet
Köp inte vad vi tycker, vi och våra fula vanor
Fuck dig och dina pengar, Svenne. Vi är ej till salu.
Refräng:
Så halv, så svart, så vitt.
Men åhh så fri
Så hal, så ful, så grann
Men åhh så sann
Fåglar kvittrar folk är på väg till jobbet
Hopp står skrivet i väggen men blickar stannar vid golvet
Fula normer föder hårda batonger
i är inte från ghettot med reppar ändå betongen
Farbror staten barnen är ej till salu
Ta tillbaka reklamen, för staden är vår för dagen
Refräng.
Den här staden är död, låt oss måla den röd
Låt oss måla den blå, det får bli vad det blir
På en öde perrong står en kub i betong
Ingen ser vad det står men den sägs vara fin
Vi blir trampade på men vi fortsätter gå
Ingen vet vad det är men vi bär våra ärr
Den här staden är död, låt oss måla den röd
Låt oss måla den blå. Vi är bättre än grå.
linje 13 nittionittioåtta, soffan är silvertejpad men drömmen kommer att hålla, follen är ljummen, femma meto i strumpan, bromsar blixtrar i mörker och hjärtat bultar mot bröstet, köp inte vad vi tycker, vi och våra fula vanor, fuck dig och dina pengar, svenne. vi är ej till salu, så halv, så svart, så vitt, men åhh så fri,så hal, så ful, så grann, men åhh så sann, fåglar kvittrar folk är på väg till jobbet, hopp står skrivet i väggen men blickar stannar vid golvetfula normer föder hårda batonger, vi är inte från ghettot med reppar ändå betongen, farbror staten barnen är ej till salu, ta tillbaka reklamen, för staden är vår för dagen, den här staden är död, låt oss måla den röd, låt oss måla den blå, det får bli vad det blir, på en öde perrong står en kub i betong, ingen ser vad det står men den sägs vara fin, vi blir trampade på men vi fortsätter gå, ingen vet vad det är men vi bär våra ärr, den här staden är död, låt oss måla den röd, låt oss måla den blå, vi är bättre än grå.

IMGONNALOVEYOU/LIKEIHAVENEVERBEENHURTBEFORE

idag var sista litteratur & litteraturvetenskapslektionen någonsin, och som den tönt jag är så kommer jag sakna det massor. den spenderades i alla fall åt att min grupp pratade om salman rushdie varpå vi fortsatte prata om censur, religion samt magnus betnér. älskar när jag upptäcker att fler gillar denna komiker.

ps. marcus ekholm avslöjade idag att jultomten inte finns. där försvann respekten för den läraren.

THISISWHATITALKABOUT/WHENITALKABOUTWRITING

jag ska skriva en bok. den ska handla om pojkar med fräknar och lockigt hår, som får flickor att trilla av stolen av skratt och som gärna låser in sig och spelar gitarr hela dagarna. om flickor som sitter utanför och viskar tyst i tomheten att "honom vill jag ge hela världen till" och köper sudd som det står "du är söt, jag är blyg. ring detta nummer: ********" på. jag ska skriva om sådant som inte får finnas till men som gör det ändå. och om honom. och om hur hon drömmer om att han ska titta på henne i matsalen, släppa allt han håller i, springa fram och omfamna henne och viska "det är fan dig jag vill ha. så har det alltid vart"

WEUSEDTOBETHELUMINARYONES

men typ sådär att man åker och shoppar julklappar och massor av kläder och bara pratar skit, står i en bokhandel och pekar ut favoritkapitlen i världens bästa bok och sticker sig på nålar i jakten på de perfekta pinsen. ja, det är nog lite sådant man lever för just nu. allmänt fina dagar och saknad. fan va kallt det är. det är okej. han kommer dyka upp sedan. fastän det blev pinsamt och ett "tänk om plan b förstörs" men det löste sig och han ska få veta. jag lovar. tills dess ska jag shoppa lite mer genomskinliga klänningar.

(jag vill ha runda solglasögon och läppstift i världens alla färger)



CONVERSATIONSABOUTREALTHINGS

mamma idag: ska gå över med lite blommor till mormor
jag: va?
mamma: ja. dado ville lukta. och jag köpte nya idag som han skulle få, men vet inte om han överlever tills de slår ut

mamma: ska gå över med lite blommor till mormor
jag: va?
mamma: ja. dado ville lukta. och jag köpte nya idag som han skulle få, men vet inte om han överlever tills de slår ut

(BEING IN) LOVE WILL TEAR ME APART

-

G N Ä G G

detta är vad vi gör när vi har håltimme i fyra timmar. (läs: egentligen sex timmar)

-



ITHURTS/IFANCYYOU


en såndär dag igen. du vet en såndär där man inte gör något alls? att gå till skolan för att filma en scen, inse att klockan är nio och att du inte börjar förrän klockan två. ja, en sån dag. en sån som spenderas i matsalen och sittandes på den gröna krukan när man pratar om onda människor, fina människor, människor man aldrig kommer att få hålla handen med. när ska man berätta? hur ska man berätta? 

"du är så fin att det gör liksom. . lite ont. fast på ett nästan skönt sätt. sådär så att hjärtat hoppar över slag och min tunga snubblar över ord så jag missar hälften eftersom jag fantiserar om just dig. precis så. du är finare än du vågar tro, du är fan finare än jag vågat tro, och hoppats. men här står vi nu, och jag gör bort mig. förlåt. vi kan väl vara vänner i alla fall?"

MEETMEHALFWAY

man kanske inte överlever en till vinter. nej du, det vet jag att man inte gör. det är kallt. på alla sätt. det är kallt ute, mina tår fryser till is och allt jag vill är att han ska ligga där och värma lite. jag vill säga fjorton ord, och sen andas ut och låtsas som ingenting. "jag gillar dig. alldeles, alldeles sådär förjävla massor. du är det finaste jag vet". men det blir ju inte av. inte nu, inte då. förhoppningsvis sen. men när? och hur? och varför? what's the point? "du har inget att förlora", sötnos. jag har allt att förlora.
"vad vinner jag på det?" "ett svar. och en chans på honom"
tillåt mig att skratta. en chans på honom? hur?! han är där uppe och jag är här nere. 
(jag är fin, jag vet det. men inte tillräckligt. inte sådär. det vet vi alla)

möt mig halvvägs och låt oss vara ansvarslösa ihop, sötnos. det är allt jag ber om.



LOOK UP IF YOU LIKE ME

-

Ö N S K E L I S T A

- 5 cm till på min lilla kropp. på höjden då.
- grov viktminskning.
- honom.
- fler bilder till fotoväggen.
- litteratur och annan typ av underhållning.
- kläder.
- ett liv.
- en dianakamera.
- en poladroidkamera.

VECKA 49


-♥-

"så. det var slå en estet dagen idag, men vi såg ju aldrig er. så vi har sparat slagen till imorgon"
"för sent"
"men vi slåss ändå. vad ska du göra åt saken?"
"slå tillbaka?"
"då får fan börja blåsa."
"?"
"eller pussa!"
"vart har du ont?"

SKÄGGIG DRAKE

Herman. Död. Blä.

THIS MEANS A LOT TO ME

"tystnaden som uppstår när det inte finns något godis i den vita skåpbilen" var nog dagens bestånde skämt, från början mynnad av dinosaurien. kan jag öppet och ärligt, men handen på hjärtat, säga att det här nog var den mest onödiga skoldagen på länge, men den var fin ändå. dagen började med att vi inte kunde filma, så istället sprang jag som en superhjälte med fladdrande mantel i skolans trappor. jag har haft ludwigs mössor på ställen de inte ska vara, blivit slagen, fått smör i luggen, fått håret tuggat på, blivit riven så att jag kommer få ett ärr, blivit ryckt i BH bandet, dansat runt, vägrat tyskan, ritat under matten, pratat under engelskan, blivit kramad på, blivit "avritad" som drake/dinosaurie, lappat skolans sötaste pojkar, fått kalsonger flashade, plåstrat ludwig och annat sånt där som inte ens är värt att nämna. fin dag.

AWESOME

vad får man om man blandar the most epic bild på mig + fuldans-låten? det här
cred till ludwig. totally made my day.

5/6

jag orkar inte.
livet vann.

CRAVINGS?! VADÅ?!

vadå "I want so bad"? fattar inte vad du snackar om.
från: H&M, skopunkten, bikbok, monki samt gina tricot.

THIS DOESN'T MATTER

efter en helg hos min kära moster är jag helt slut. inte för att vi egentligen gjort så mycket. jag menar, hur ansträngande är det att äta mat/choklad, titta på film, sova, prata, skratta och leka med hundar? nej precis. bara det att i ett försöka att fokusera på annat kunde jag inte alls sluta tänka på det jag bör sluta tänka på och det känns som att jag är tillbaka på ruta ett. men det är okej. jag orkar inte bry mig.

nu vill jag shoppa och äta sushi. se en fin film, pussas lite, lappa dinosaurien, sno elinas kaffe och fota med kaj. omedelbums.

-

jag har inget val.
jag har ingen val. 
fan.

HORSES HORSES HORSES


-

jag är så förbannat kär att det gör ont. på riktigt. jag har suttit och tittat på min hals och sett hur den växer eftersom klumpen i den inte riktigt vill släppa, jag kan inte säga orden som jag så gärna vill säga och istället kryper jag inåt. är det okej? orkar jag bry mig? kan inte svara "ja" på någon av frågorna. jag räknar gångerna han vidrört min hud och analyserar saker som har hänt, vad jag vill ska hända och vad som bör hända. 
gånger han vidrört mig idag: 1
gånger han vidrört mig igår: alldeles för många
och det känns som att "varför skulle han inte kunna tycka om mig?" men jag vet svaret. han är så fin, jag är så nej. 
men jag vill. det är allt jag vill. inget annat. ta mig i hand, ge mig en puss, säg "jag vet hur du känner och jag känner likadant". just nu. snälla.

LIKE THIS IS WHAT WE DO AT SCHOOL

typ. såhär. halv naturkunskap, lam svenska, estetkonsert. blev föröljd av ludwig i trappan, elina sov innan staden & framtiden, catte tände lyset med foten och jag vann(!) springtävling i mongotrappan.

ESTET-KONSERT

så. konsert av estettvåorna. gick nog mest för att hejja på the boy-crew + att titta på ludwigs dinosaurie. sedan såg jag inte så mycket, hade en glad ludwig och en glad askur framför som dansade under allt.

GULT LJUS & ANNAT FINT


JAG BLIR SÅ DUM AV (HONOM)

har sprungit enda sen barnsben, från allt jag egentligen var, (jag sprang snabbt), sprickor blev hål i fasaden, nånstans emellan var jag, masaien
betongen bastarden, (jag sprang snabbt), utan någon egentlig plan, (så en dag), raserades hela mitt slott, allt jag var kom till ett stopp, för
jag blir så dum av dig, säg bara till när var hur, visst det är väl dumt av mig, men jag blir som blind, jag blir som stum, jag borde nog lugna mig,
dom kommer döma mig, du lär väl lämna snart, och här står jag kvar, för jag blir så, dum av dig, håll i mig och släpp aldrig taget, tänk om jag faktiskt
gick av, (jag sprang snabbt), förlora mitt nyfunna hopp, allt jag var kom till ett stopp, (kör!), svartskalle stoltast i staden, spritt språngande galen,
faller jag nu går jag sönder, dom kommer peka för alla har hört det, (så!), för jag blir så dum av dig, när allt är miserabelt, flyger en ensam drake,
högt över koppartaken, mellanmjölk och handelvapen, du är inte en i mängden, men jag är en utav dom få som inte lämnar dig när färgen flagnar på fasaden,
du måste tro motiven, har aldrig matchat ramen, jag vill se alla sidir, TV'n visar en utav dom, livet är fult du är fager, vaken om natten och drömmer på dagen
för jag blir så, dum av dihar sprungit enda sen barnsben, från allt jag egentligen var, (jag sprang snabbt), sprickor blev hål i fasaden, nånstans emellan var jag, masaien betongen bastarden, (jag sprang snabbt), utan någon egentlig plan, (så en dag), raserades hela mitt slott, allt jag var kom till ett stopp, för jag blir så dum av dig, säg bara till när var hur, visst det är väl dumt av mig, men jag blir som blind, jag blir som stum, jag borde nog lugna mig, dom kommer döma mig, du lär väl lämna snart, och här står jag kvar, för jag blir så, dum av dig, håll i mig och släpp aldrig taget, tänk om jag faktiskt gick av, (jag sprang snabbt), förlora mitt nyfunna hopp, allt jag var kom till ett stopp, (kör!), svartskalle stoltast i staden, spritt språngande galen, faller jag nu går jag sönder, dom kommer peka för alla har hört det, (så!), för jag blir så dum av dig, när allt är miserabelt, flyger en ensam drake, högt över koppartaken, mellanmjölk och handelvapen, du är inte en i mängden, men jag är en utav dom få som inte lämnar dig när färgen flagnar på fasaden,
har sprungit enda sen barnsben, från allt jag egentligen var, (jag sprang snabbt), sprickor blev hål i fasaden, nånstans emellan var jag, masaien betongen bastarden, (jag sprang snabbt), utan någon egentlig plan, (så en dag), raserades hela mitt slott, allt jag var kom till ett stopp, för  jag blir så dum av dig, säg bara till när var hur, visst det är väl dumt av mig, men jag blir som blind, jag blir som stum, jag borde nog lugna mig,
dom kommer döma mig, du lär väl lämna snart, och här står jag kvar, för jag blir så, dum av dig, håll i mig och släpp aldrig taget, tänk om jag faktiskt gick av, (jag sprang snabbt), förlora mitt nyfunna hopp, allt jag var kom till ett stopp, (kör!), svartskalle stoltast i staden, spritt språngande galen, faller jag nu går jag sönder, dom kommer peka för alla har hört det, (så!), för jag blir så dum av dig, när allt är miserabelt, flyger en ensam drake, högt över koppartaken, mellanmjölk och handelvapen, du är inte en i mängden, men jag är en utav dom få som inte lämnar dig när färgen flagnar på fasaden, du måste tro motiven, har aldrig matchat ramen, jag vill se alla sidor, TV'n visar en utav dom, livet är fult du är fager, vaken om natten och drömmer på dagen för jag blir så, dum av dig

sadness/happiness

och läkarna ringde och sa att min mormors gubbe inte lever länge till. vi behöver inte räkna dagar, för det är mer än så, men vi bör ställa in oss på att månader inte räcker. så. närsomhelst nu. säkert.

allt i mitt huvud är:
1. tänk när dado dör. gud så hemskt. stackars fina lilla mormor.
2. gud så mycket jag tycker om honom. inte dado, fast honom tycker jag också om. vi formulerar om: gud va jag är kär i honom. förstår du bättre? bra.
3. fan va mycket plugg det är. imorgon är det prov i staden & framtiden men jag vet inte ens vad momentet heter. helvete.

I/PREFER/ENGLISH

på en engelskalektion om kärlek:
"yes. well. uhm. I like boys that always feel as they can. .you know. .be themself. yeah. so that, they never feel as if they are wrong or something. you know, weird boys. who sing bad and dance awful but are still doing it because . . that's who they are. you know? and yeah. . they gotta feel as if they can always be themself, no matter what. and I wanna feel good when I am around. you know, like. if I'm sad, he can always make me feel better, no matter what. and he need to have a great sense in humour so that I can always relax and laugh and just. . enjoy living. yes. that's what I like. and nerds. always. I always fall for the nerd. I mean. . Ron Weasley. and him. yeah. . him as well. jesus"
när jag skulle säga vad jag gillar om pojkar.

tidigare, samma lektion, min lärare angående artikeln vi läst:
"yes. so, if you love the way he or she makes you feel and that you feel as if nothing else matter and that you can accept all the bad things because you love the good things so much, then your love for this person will never go away"
fan. jag är så körd.

RSS 2.0