WHEN/IN/ROME/DO/AS/THE/ROMANS

så idag var det programdag på östra gymnasiet. vi hade delats in i grupper i klassen, jag hamnade i "genusperspektiv"-gruppen tillsammans med tre av klassens finaste brudar: elina, tiffany & amanda. (jag och amanda firar för övrigt vår sexmånaders-förlovningsdag idag)
vi gick till klassrummet, fick höra samhällsläraren säga både "snopp" och "snippa" innan vi fick uppgiften, som var hemsk. medan alla andra grupper skulle göra en plansch, så skulle vi sätta upp en teater samt skriva en skriftlig uppsats. det gick i alla fall, trots att tre av oss fyra hade scenskräck.
meningen är att varje grupp ska samla ihop poäng till klassen, och så avgörs tävlingen imorgon då vi ska samla ihop mer poäng i sportgrenar. vår teater vann i alla fall mot de andra tre uppsättningarna vi såg.

vår pjäs, på ett ungefär:
elina och tiffany ska möta varandra i finalen på 800 meters löpning. de springer jämt, men runt mitten springer elina om tiffany rejält och vinner. tiffany blir sjukt arg och påstår att sådär fort kan man inte springa som kvinna, hon kräver att elina könstestas. elina blir arg men går med på att testas efter att ha försökt övertala domarna att hon är kvinna genom att visa brösten. hon gör ett könstest och domarna pratar med en läkare. det kommer fram att hon föddes som man men opererade sig till kvinna, därför är hennes testosteronhalt fortfarande hög. hon får i alla fall tävla för kvinnorna och får då behålla sitt pris. fintfint.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0