VALET2010

så. imorgon är det val i sverige och världen rasar samman. jag är trött på att vara sjutton och missa valet precis och stör mig så mycket på hur min styvpappa igår satt i soffan och struntade i att ens försöka lyssna på debatten på tv igår. han visste inte vad vår stadsminster heter, att det nu finns ett block som heter de rödgröna och han vet inte ens vad han ska rösta på. han är 30+ och beslutar hur min framtid ser ut i samhället, ändå har jag mer koll än han men får inte rösta. är det rätt?

det är så mycket prat om politik inför valen att man blir snurrig. jag, som älskar politik, sitter som klistrad framför alla typer av rutor hemma för att hänga med i debatter, dueller, intervjuer, repotage och så. idag ska jag och flickorna in till stan för att få bättre koll och fram till det gör jag såhär:

Moderaterna: jag tror jag uppskattar grundtanken hos moderaterna, att värna om individen, men det funkar inte i ett land där så mycket människor är fattiga. det funkar inte att sänka skatterna för de som redan har pengar, det funkar inte att en städerska som tjänar knappt tiotusen i lön ska betala 450spänn till A-kassan varje månad, medan en akademiker som tjänar trettiotusen+ endast behöver betala 90kronor till A-kassan. rösta på Reinfeldt kan man göra om man, precis som han, inte har alla indianer i sin kanot.
Centerpartiet: jävla rugguggla med pissiga argument som konstant överdriver, kräver respekt men aldrig ger tillbaka och absolut inte kan något alls om varken näringsliv eller miljö.
Folkpartiet: så vad händer nu med komvux? varför tar ni bort massor av linjer? varför kan ni inte bara ge högskolebehörighet till oss alla? sluta gnälla på småproblemen som att folk kommer sent till lektioner och sedan pillar på mobilen, gör något åt det verkliga problemet: fler lärare och mer kompetenta lärare.
Kristdemokraterna: jag väljer att inte ens yttra mig. jävla homofober.
Socialdemokraterna: jag har länge tyckt att Mona Sahlin är en jävla åsna, men fyfan va bra hon har blivit nu på bara någon månad. jag tycker om socialdemokraterna. jag tycker om att det finns ett parti som värnar om jämlikhet, rättvisa, riktigt utbildning och korrekt välfärd.
Vänsterpartiet: jag är vänsterpartist. jag älskar Lars Ohly. jag tyckr inte att det finns ett bättre parti i Sverige och jag hoppas för Guds skull att du som läser tänker som jag. de har samma åsikter som socialdemokraterna, samma prioriteringar as well, men är lite mer extrema på något sätt. awesome.
Miljöpartiet: centerna kan ta sig, miljöpartiet är det enda gröna partiet i sverige. för övrigt så gillar jag deras politik och att de är med i blocket för vänstern. sen tycker jag ju dock att peter är jättetråkig och jag vill se maria som ledare, men det är en annan sak.
Piratpartiet: gå till val på en fråga, vad ska ni göra resten av mandatperiod då? spån. att ni sen dessutom yttrar er om att fri abort är fel och att barnpornografilagen är dum, det säger en hel del om er och era väljare.
Feministiskt Initiativ: jag älskar gudrun schyman till fullo. jag älskar inte hennes politik lika mycket dock. jag vill inte att män ska straffas, jag vill ha jämställdhet. nu. därför är de viktigt att de får makten de inte har idag. rösta för ett jämlikt sverige.
Sverigedemokraterna: att ett flertal av era gubbar i hög maktposition är f.d. nazister är kanske inte så bra. att ni slåss och bråkar på öppen gata är kanske inte så smart. att ni öppet säger att "nej vi är inte rasister, vi har bara rasistiska åsikter" när jag går på stan och frågar är kanske inte så smart. att ha "julafton" som den svenska kulturen ni vill ha kvar är kanske inte så smart. att säga att ni är stolta över sverige men ändå vill slopa hälften är kanske inte så smart. jimmie åkesson, du är inte smart.

Så. Rösta för ett jämlikt Sverige och kom ihåg - hjärtat sitter till vänster.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0